Business Internaţional

Fitch avertizează că ar putea retrograda ratingul SUA în categoria "default restricţionat"

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

08.06.2011, 18:19 120

Fitch Ratings ar putea retrograda ratingul "AAA" al StatelorUnite în categoria "default restricţionat", dacă guvernul nu îşi vaonora obligaţiile financiare legate de maturitatea unor titluri deTrezorerie la 15 august.

Ratingul va fi îmbunătăţit după rezolvarea defaultului(incapacităţii de plată), dar probabil nu la nivelul actual "AAA",se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Agenţia are totuşi convingerea că autorităţile americane vorajunge la un acord de majorare a plafonului de îndatorare aStatelor Unite, problemă care riscă în prezent să blochezefinanţele ţării.

Fitch analizează într-un raport implicaţiile blocajului politicdin SUA privind plafondul de îndatorare asupra ratingului suveranal ţării.

"Incapacitatea de a majora la timp plafonul de îndatorare arimplica o criză de guvernanţă care ar putea pune în pericolratingul "AAA" al Statelor Unite (cea mai ridicată treaptă dincategoria recomandată pentru investiţii), a declarat David Riley,şeful departamentului ratinguri suverane al Fitch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO