Business Internaţional

Fitch a confirmat ratingul maxim "AAA" al SUA, cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingul maxim "AAA" al SUA, cu perspectivă stabilă
16.08.2011, 18:09 640

Fitch Ratings a confirmat marţi ratingul maxim al Statelor Unite, "AAA", cu perspectivă stabilă, dând astfel un răgaz celei mai mari economii a lumii, după ce a fost retrogradată de Standard&Poor's pe 5 august, transmite Reuters.

"Confirmarea ratingului suveran la nivelul "AAA" reflectă că principalii piloni ai solidităţii financiare a SUA rămân intacţi, respectiv rolul pivotal în sistemul financiar mondial şi economia puternică, flexibilă şi diversificată, care furnizează baza veniturilor", se arată într-un comunicat al Fitch.

Potrivit agenţiei, flexibilitatea monetară şi a ratei de schimb valutar sporeşte capacitatea economiei americane de a absorbi şi a se adapta şocurilor.

Retrogradarea ratingului SUA de către Standard&Poor's de la nivelul "AAA" la "AA+" a dus la scăderi drastice ale cotaţiilor acţiunilor pe bursele internaţionale.

Fitch avertizează însă că perspectiva ratingului depinde de economia american- şi de măsurile politice de reducere a datoriei publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO