Business Internaţional

"Fişierele Zuckerberg" arată toate feţele fondatorului Facebook

"Fişierele Zuckerberg" arată toate feţele fondatorului...

Autor: Mădălina M.

02.11.2013, 18:29 1340

Un professor american a lansat recent un proiect intitulat “Fişierele Zuckerberg”, o arhivă online care conţine toate declaraţiile publice pe care CEO-ul Facebook le-a făcut, notează Business Insider.

Arhiva conţine 100 de transcrieri, incluzând postările de pe blog, scrisori către acţionari, interviuri media, apariţii publice şi prezentări de produs, precum şi declaraţii din alte surse. De asemenea, în această arhivă sunt incluse 50 de fişiere video disponibile publicului larg.

Zimmer, profesor asistent la Şcoala de Studii de Informare la Universitatea din Wisconsin, Milwaukee, este îngrijorat de faptul că tacticile de PR ale Facebook manipulează pentru a reduce intimitatea oamenilor, potrivit unui articol realizat împreună cu profesorul Chris Hoofnagle pentru publicaţia Huffington Post în 2010.

"Fişierele Zuckerberg" reprezintă, conform viziunii lui Zimmer, modul în fondatorul Facebook priveşte impactul reţelei de socializare asupra confidenţialitatăţii pe internet.

Zuckerberg a făcut în trecut câteva afirmaţii contradictorii în legătură cu viaţa privată. În cartea “Efectul Facebook”, preşedintele Facebook a discreditat ideea de a avea un comportament diferit faţă de prieteni decât faţă de colegii de serviciu. “A avea două identităţi este un exemplu de lipsa integrităţii”, spune el.  

“Este păcat că Zuckerberg nu se ascultă pe el însuşI”, spune Zimmerman pe blogul său.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO