Business Internaţional

Fiscul grecesc ia la ţintă medicii, mecanicii, meditatorii şi POS-urile

Foto: Hepta

Foto: Hepta

Autor: Bogdan Cojocaru

11.08.2016, 00:03 666

Inspectorii de taxe şi impozite din Grecia, o ţară cu o economie sufocată de evaziunea fiscală, au primit instrucţiuni să-i întrebe pe oamenii care apelează la serviciile medicilor, meditatorilor şi mecanicilor dacă au primit chitanţe în schimbul banilor daţi, scrie publicaţia Kathimerini.

Secretarul general pentru venituri publice, Giorgos Pitsilis, a nominalizat aceste profesii ca fiind printre cele unde se evită cel mai mult emiterea de chitanţe. De asemenea, Pitsilis le-a dat instrucţiuni inspectorilor de taxe să verifice POS-urile folosite de magazine şi de alte afaceri după ce s-au descoperit dispozitive care ocolesc sistemul grecesc, fiind legate de conturi din alte ţări precum Bulgaria şi Malta.

Potrivit autorităţilor, aparatele ar trebui să afişeze una din următoarele inscripţii: Cardlink, ibank, Piraeus, FDH sau Euronet. Orice POS cu emblemele MyPoS şi MyPoS EU este considerat suspect, iar inspectorii ar trebui să investigheze. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO