Business Internaţional

Fiscul din Ungaria are acces direct la 170.000 de case de marcat ale retailerilor

Fiscul din Ungaria are acces direct la 170.000 de case de...

Autor: Daniela Stoican

03.09.2014, 00:00 832

Fiscul maghiar are acces electronic direct la peste 170.000 de case de marcat folosite de companiile de retail, după ce de săptămâna aceasta a devenit obligatorie utilizarea acestui tip de dispozitiv, a anunţat Ministerul Economiei din Ungaria. Anunţul vine după ce guvernul maghiar a decis în toamna anului 2012 să facă obligatorie utilizarea caselor de marcat care comunică direct cu Fiscul în efortul de a lupta împotriva evaziunii fiscale, scrie Budapest Business Journal.

Ministrul economiei Mihaly Varga a declarat anterior că introducerea acestor case de marcat conectate la fisc a majorat sumele plătite în contul TVA-ului de companiile din retail cu 106 miliarde de forinţi (335 milioane de euro) în prima jumătate a anului. Noul sistem s-a confruntat cu probleme tehnice şi introducerea acestuia a fost întârziată în mod repetat. Multe companii s-au închis ca urmare a problemelor legate de sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO