Business Internaţional

Fiscul bulgar ia la puricat casele de schimb valutar în aşteptarea turiştilor veniţi pentru vacanţa de vară

Fiscul bulgar ia la puricat casele de schimb valutar în...

Autor: Liviu Popescu

30.06.2014, 19:30 290

Agenţia Naţională a Veniturilor din Bulgaria va demara un control la nivel naţional al caselor de schimb valutar pe fondul apropierii sezonului turistic de vară, perioadă când nivelul fraudelor fiscale din ţară creşte, scrie agenţia bulgară Novinite.

Una dintre cele mai comune înşelătorii este afişarea de rate diferite în exteriorul casei de schimb şi in interorirul biroului, mulţi clienţi observând prea târziu diferenţa sau chiar deloc. Conform legii bulgăreşti, casele de schimb valutar funcţionează la o rată de schimb cu o marjă de 5% faţă de cea stabilită de Banca Naţională a Bulgariei.

Preţurile accesibile din staţiunile de pe litoralul bulgăresc au atras anul trecut aproximativ 1,3 milioane de turişti români în Bulgaria.

În România, turiştii străini reprezintă doar 18% din piaţă, cel mai redus procentaj din UE, faţă de 67% în Bulgaria, cu 14,3 milioane de înnoptări anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO