Business Internaţional

Firma de vehicule electrice Rivian seîntreaptă spre o evaluare de 70 miliarde de dolari în IPO

Firma de vehicule electrice Rivian seîntreaptă spre o...

Autor: Dorin Oancea

29.05.2021, 14:27 85

Startup-ul producător de camioane electrice Rivian Automotive Inc ar putea viza o evaluare de aproximativ 70 de miliarde de dolari în potenţiala sa listare publică de la sfârşitul acestui an, anunţă Reuters.

Amazon.com Inc şi Ford Motor au susţinut Rivian, într-o o rundă de investiţii în valoare de 2,65 miliarde de dolari condusă de T. Rowe Price, în urma căreia a fot evaluată la 27,6 miliarde de dolari.

Rivian lucrează cu consilieri printre care Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. şi Morgan Stanley, la o ofertă publică iniţială, a informat ştirile Bloomberg, citând surse familiarizate cu această chestiune.

Rivian, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley au refuzat să comenteze raportul Bloomberg News, iar Goldman Sachs nu a răspuns la solicitarea Reuters pentru comentarii.

Rivian, care îşi propune să concureze cu Tesla Inc, vrea să înceapă producţia unui pickup electric şi a unui SUV în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO