Business Internaţional

Finlanda comentează oficial articolele din presa internaţională care susţin că premierul Sanna Marin vrea program de lucru de 4 zile pe săptămână: „În programul de guvernare nu se menţionează”

Finlanda comentează oficial articolele din presa...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2020, 16:32 218

Internetul a fost asaltat săptămâna aceasta de informaţia potrivit căreia Finlanda vrea să modifice programul de lucru la nivel naţional, îndreptându-se spre un program de patru zile pe săptămână.

Totuşi, noul premier al Finlandei, Sanna Marin, 34 ani, nu şi-a asumat acest lucru de când a preluat guvernarea, ci doar a menţionat subiectul în timpul unei conferinţe din vara anului trecut.

Marţi, guvernul condus de Marin a publicat pe Twitter un mesaj prin care încearcă să clarifice situaţia şi să disperseze incertitudinea.

„În programul de guvernare al Guvernului Finlandez nu există nicio menţiune cu privire la o săptămână de lucru de patru zile. Această problematică nu este pe agenda guvernului. Premierul Sanna Marin a discutat despre această idee într-un panel de discuţie în care a fost invitată în cadrul unei conferinţe, atunci când era Ministrul Transportului, şi nu a mai menţionat acest subiect în perioada recentă”, scrie Guvernul din Finlanda pe contul oficial de Twitter.

Ideea de a scurta dramatic programul de lucru a fost menţionată doar de Marin în luna august, înainte de a deveni premier în luna decembrie. Însă, guvernul vrea să clarifice că o astfel de modificare sau un astfel de proiect nu se află în plan.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO