Business Internaţional

Final de drum pentru una dintre cele mai iubite maşini din istorie

Final de drum pentru una dintre cele mai iubite maşini...

Autor: Business Magazin

13.07.2019, 12:56 244
Volskwagen va opri producţia de Beetle la Puebla, Mexic, ultima fabrică destinată acestui model. Este capăt de drum pentru un autoturism care are o istorie de peste opt decenii.Într-o declaraţie care anunţă sfârşitul producţiei Beetle, Hinrich Woebcken, directorul executiv Volkswagen din America, a declarat că, pe măsură ce compania îşi dezvoltă strategia de electrificare, nu există planuri de înlocuire a „broscuţei”.
 
Modelul original Beetle, conceput de Volksvagen în 1930, a ajuns de la un produs identificat cu imaginea lui Adolf Hitler la un simbol al renaşterii germane ca putere economică şi industrială după cel de-al Doilea Război Mondial.
 
Compania era condusă la acea vreme de Ferdinand Porsche, care avea susţinere din partea lui Adolf Hitler, iar după ce acesta devine cancelar, îşi doreşte să producă o maşină a poporului. Astfel, în 1939 la inaugurarea fabricii, liderul german preciza că maşina va purta numele de KDF-Wagen – care înseamnă „putere prin veselie”. În 1937, maşina ajunge să coste mai puţin decât o motocicletă - 400 de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO