Business Internaţional

Filosofia care i-a ajutat pe Elon Musk sau Warren Buffett să se îmbogăţească. Este la îndemâna oricui

Filosofia care i-a ajutat pe Elon Musk sau Warren Buffett...

Autor: Business Magazin

25.03.2018, 07:45 831

Publicaţia Inc.com dezvăluie principiile filosofiei pe care oamenii de afaceri de success precum Jeff Bezos, Elon Musk sau Warren Buffett le folosesc pentru a se îmbogăţi. Aceste practici pot fi implementate şi de oamenii obişnuiţi care vor să strângă o avere.

De la Jeff Bezos la Elon Musk şi Bill Gates, este dificil să găseşti un om de afaceri de succes care să nu fi profitat de învăţămintele filosofiei stoice.

Stoicismul este o şcoală filosofică grecească ce s-a dezvoltat ca reacţie împotriva epicurismului, în care etica ocupă locul preponderent, în slujba căreia se află logica şi fizica (cu sensul general de şiinţă a naturii). Una dintre celebrele maxime ale acestei filosofii este "Trăieşte în acord cu natura". Unul dintre liderii acestei filosofii a fost, totuşi, împăratul Imperiului Roman, Marcus Aurelius, care vorbea despre compasiune, modestie şi austeritate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO