Business Internaţional

Fiat Chrysler şi grupul francez Engie bat palma şi anunţă formarea unui joint venture

Fiat Chrysler şi grupul francez Engie bat palma şi...

Autor: Eduard Ivanovici

12.11.2020, 13:29 247

Producătorul auto Fiat Chrysler şi grupul Engie EPS, o parte a companiei franceze Engie care se concentrează asupra sistemelor de stocare a energiei, plănuiesc să formeze un joint venture prin care să stimuleze mobilitatea electrică pe teritoriul continentului, notează Reuters.

Noul proiect va oferi o gamă întreagă de produse şi soluţii, incluzând aici un set de infrastructură de încărcare pentru spaţiile publice, business-uri şi zonele rezidenţiale, dar şi pachete de energie verde pentru şoferii de vehicule electrice din Europa, au declarat companiile.

Fiat Chrysler (FCA) a lansat 500 de vehicule electrice mici şi câteva modele hibrid sub brandurile Fiat, Jeep şi Maserati, producătorul investind aproximativ 9 miliarde de euro în electrificare până în 2022.

Anul trecut, constructorul italiano-american a semnat un acord cu Engie şi grupul energetic Enel, într-un efort de construire a mai multor puncte de încărcare a vehiculelor electrice din Europa.

„Noul joint venture le va permite ambelor părţi să îşi extindă obiectivele şi să dezvolte produse inovative şi servicii pentru a susţine tranziţia spre mobilitate electronică de-a lungul Europei”, a declarat CEO-ul FCA Mike Manley.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO