Business Internaţional

Fenomen ciudat. Ruşii organizează excursii de vaccinare în Serbia

Fenomen ciudat. Ruşii organizează excursii de vaccinare...

Autor: Daniel Contescu

09.10.2021, 22:00 111

În criza COVID, Rusia devine un caz în lume: numărul deceselor este în creştere, iar procesul de vaccinare merge greu. În acest timp, cetăţenii ruşi care vor să călătorească liber umplu zborurile spre Serbia, pentru a putea beneficia de Pfizer şi de AstraZeneca.

În ultima perioadă există o creştere a ofertelor din partea operatorilor de turism ruşi pentru „excursii de vaccinare” la Belgrad.

Scopul este acela de a avea vaccinuri recunoscute internaţional, pentru a călători liber în Europa şi în restul lumii, deoarece Sputnik, vaccinul ruşilor, nu este acceptat.

Din ce în ce mai mulţi oameni din Rusia primesc informaţii pe internet şi de la operatorii de turism locali, pentru adevărate „excursii de vaccinare” în Serbia.

Scopul călătoriei este imunizarea cu vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca, adică acele seruri care, spre deosebire de Sputnik V, au fost aprobate de toate ţările occidentale, permiţând turiştilor să treacă frontierele fără interdicţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO