Business Internaţional

Femeia care a fost concediată pentru că a candidat la o funcţie de stat

Femeia care a fost concediată pentru că a candidat la o...

Autor: Ştefan Stan

05.10.2014, 17:00 567

Viviana Janer, un manager de la o companie din SUA, a fost concediată după ce a candidat la o funcţie de stat, ieşind astfel la iveală implicarea din ce în ce mai puternică a companiilor în viaţa privată a angajaţilor, scrie Businessweek.

Viviana Janer lucra la Marriott Vacations Worldwide când a decis să candideze din partea Democraţilor pentru Comisia Osceola, o funcţie oficială.

Deşi slujba funcţia pentru care candida era în conformitate cu susţinerea companiei pentru participare civică, Marriott Vacations Worldwide a justificat concedierea în baza unui conflict de interese. Ei i-au dat fostului manager alegerea între a-şi da demisia sau a renunţa la candidatura pentru funcţia oficială. După ce Janer nu a ales niciuna dintre variante, compania pentru care lucra a ales să o concedieze.  

Deşi este controversată, acţiunea companiei nu este ilegală. De fapt, în SUA angajaţii pot fi concediaţi pentru multe motive, care deseori nu au legătură cu performanţa de la serviciu.  Numai patru state americane au impus legi care protejează muncitorii de la concedieri fără motive întemeiate sau pentru activităţi desfăşurate în afara orelor de serviciu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO