Business Internaţional

Febra electrică îi cuprinde şi pe italieni: Fiat Chrysler plănuişte lansarea unui Fiat 500 electric

Febra electrică îi cuprinde şi pe italieni: Fiat...

Autor: Laura Albu

12.07.2019, 12:16 365

Fiat Chrysler (FCA) plănuieşte să cheltuiască 700 de milioane de euro pentru a modelul electric al Fiat 500, în timp ce compania auto trece peste eşecul parteneriatului cu Renault, scrie Reuters.

Pietro Gorlier, Directorul Fiat Chrysler în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a anunţat, joi, că firma italiano-americană pariază pe un autovehicul electric, realizat în fabrica Mirafiori din Torino.

Investiţia celor de la FCA face parte dintr-un plan anunţat anul trecut, în valoare de 5 miliarde de euro, în Italia, până în 2021.

Gorlier le-a mai spus reporterilor că a început construcţia noii linii de producţie la fabrica Mirafiori pentru cele 80.000 de exemplare a modelului BEV 500, primul autovehicul electric care va fi pus în vânzare în Europa.

Modelul 500 original, lansat de Fiat la finalul anilor 1950, şi cunoascut ca „Cinquecento”, a devinit simbolul mediului urban italian.

Cei 3500 de muncitori din fabrica Mirafiori speră ca noul model electric să reînvie fabrica despre care un studiu al LMC Automative estima că funcţionează la mai puţin de 10% din capacitatea sa de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO