Business Internaţional

Favoritul din alegerile din Cehia, omul de afaceri şi miliardarul Andrej Babis şi-ar putea pierde imunitatea înaintea votului

Favoritul din alegerile din Cehia, omul de afaceri şi...

Autor: Catalina Apostoiu

22.08.2017, 00:00 203

Legislatorii cehi au iniţiat un proces de ridicare a imunităţii parlamentare a miliardarului Andrej Babis în legătură cu acuzaţii de fraudă, cel mai mare risc pentru ambiţia acestuia de a conduce următorul guvern al ţării după alegerile din octombrie, relatează Bloomberg.

Babis, a cărui mişcare eurosceptică  ANO conduce detaşat în sondajele de opinie, ar urma să fie anchetat pentru o presupusă utilizare frauduloasă a fondurilor UE. Babis, al doilea cel mai bogat om din Cehia, o ţară cu 10,6 milioane de locuitori, a respins acuzaţiile, caracterizându-le drept invenţii ale rivalilor săi politici.

Rivalii lui Babis îl acuză pe acesta de evaziune fiscală şi conflicte de interes legate de imperiul său din sectoarele produselor chimice, produselor alimentare şi media. Acesta şi-a clădit popularitatea cu promisiuni de reducere a datoriei ţării şi prin atacarea partidelor tradiţionale, reflectând platforme populiste din întreaga Europă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO