Business Internaţional

Fără ţigarete aromate în Europa: Curtea de Justiţie a UE validează interzicerea graduală a ţigaretelor aromate în statele membre

Fără ţigarete aromate în Europa: Curtea de Justiţie...

Autor: Mediafax

30.01.2019, 17:10 76

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a validat interzicerea graduală a ţigaretelor aromate şi a tutunului aromat de rulat, la nivelul ţărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014.

„Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a ţigaretelor aromate şi a tutunului de rulat a fost validată”, se arată într-un comunicat al Curţii de Justiţie a UE.

„Legislaţia Uniunii Europene autorizează validarea în etape şi permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, adaugă comunicatul.

Curtea a anunţat decizia în urma unei plângeri a companiei germane, Planta Tabak, care fabrică şi comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat.

Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziţii ale directivei europene cu privire la legislaţia germană de transport.

Tribunalul a trimis cazul la CJUE, având dubii cu privire la validitatea şi interpretarea anumitor dispoziţii,

Directiva adoptată în 2014 prevede interzicerea graduală a ţigărilor aromate şi obligaţia de a avertiza asupra efectelor fumatului pe două treimi din suprafaţa pachetelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO