Business Internaţional

Fără resorturi de ski şi fără artificii: Cum va arăta Crăciunul de anul acesta în Europa

Fără resorturi de ski şi fără artificii: Cum va...

Autor: Eduard Ivanovici

28.11.2020, 08:00 471

În ultimele zile, guvernele din Europa au discutat în mai multe rânduri despre modul în care le vor permite familiilor să se întâlnească în jurul sărbătorilor de iarnă fără să stârnească un al treilea val de infecţii cu coronavirus, scrie CNBC.

Autorităţile britanice au declarat că vor ridica o parte din restricţii între 23 şi 27 decembrie, permiţând astfel să se creeze mai multe „bule de Crăciun” din care pot face parte doar trei familii.

De altfel, traficul din cele patru naţiuni care formează Regatul Unit (Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord) va fi permis în perioada amintită anterior, însă cetăţenii din regiunile cu un grad ridicat de infecţie nu vor putea să îşi schimbe grupul.

În Franţa, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că unele măsuri de distanţare socială vor fi aplicate şi în perioada Crăciunului, cu menţiunea că a doua carantină, impusă în urmă cu aproape o lună, va lua sfârşit începând de sâmbătă, 28 noiembrie.

Dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi, autorităţile vor ridica un nou set de restricţii la mijlocul lunii decembrie, însă barurile, restaurantele şi sălile de fitness vor rămâne închise până spre finalul lunii ianuarie. Preşedintele a declarat că încă nu s-a ajuns la o decizie privind viitorul staţiunilor de ski.

Între timp, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a exclus posibilitatea marilor adunări din perioada Crăciunului, însă a declarat că în condiţiile în care trendul de infectare continuă să scadă, „nu vom mai avea nicio zonă roşie în decembrie”.

Până acum, locuitorii din Calabria, Lombardia, Piemont şi Valle d’Aosta nu îşi pot părăsi regiunile până pe 3 decembrie. De asemenea, nici premierul italian nu a luat o hotărâre în ceea ce priveşte resorturile de ski.

În Germania, cele 16 landuri vor putea să-şi lanseze separat propriile restricţii, însă barurile şi restaurantele vor rămâne închise până pe 20 decembrie în ideea ca măsurile să fie relaxate de Crăciun şi să reintre în efect în ianuarie.

În plus, artificiile vor fi interzise de Anul Nou în „străzile aglomerate şi în pieţe”, iar resorturile de ski vor rămâne închise până pe 10 ianuarie.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO