Business Internaţional

Facebook va lansa o reţea de socializare pentru profesionişti, similară LinkedIn

Facebook va lansa o reţea de socializare pentru...

Autor: Madalina Cerban

17.11.2014, 16:33 255

Facebook lucrează în mod secret la acest nou site, care se numeşte "Facebook at Work" şi care va permite utilizatorilor săi să discute cu colegii, să intre în contact cu profesionişti din diverse domenii şi să colaboreze la realizarea unor documente, prin intermediul aplicaţiilor Google Drive şi Microsoft, a relatat luni publicaţia economică Financial Times, citând surse apropiate acestui proiect.

Noul site se va asemăna foarte mult cu actuala reţea de socializare Facebook şi va include un flux de ştiri şi grupurile. Însă noua reţea de socializare va permite utilizatorilor săi să îşi păstreze profilul personal (care în mod curent cuprinde fotografii din vacanţe, comentarii cu tentă politică şi clipuri video amuzante) separate de identitatea profesională, mai scrie Financial Times, citat de independent.co.uk.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie publicaţia The Wall Street Journal.

Reţeaua de socializare LinkedIn, fondată în 2002, pune în legătură profesionişti şi companii şi oferă informaţii legate de locurile de muncă şi oportunităţile de angajare.

Companiile care recrutează personal plătesc comisioane pentru a găsi candidaţi prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri, după cum relata în luna august Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO