Business Internaţional

Facebook trece la curăţarea newsfeed-ului: Compania investighează aplicaţiile de pe platformă şi modul în care acestea folosesc datele colectate. Până acum, compania a suspendat 200 de aplicaţii

Facebook trece la curăţarea newsfeed-ului: Compania...

Autor: Alex Ciutacu

15.05.2018, 18:57 108

Facebook a transmis că a suspendat accesul a aproximativ 200 de aplicaţii în cadrul reţelei sociale, pe motiv că acestea ar gestiona necorespunzător datele utilizatorilor, în urma auditului la care Zuckerberg a fost supus după scandalul Cambridge Analytica, potrivit Fortune.

Înainte ca politica reţelei să se schimbe în 2014, Facebook oferea aplicaţiilor terţe un acces mai amplu la datele personale ale utilizatorilor şi la datele persoanelor de contact ale acestora.

Astfel  a reuşit cercetătorul Aleksandr Kogan să obţină datele a zeci de milioane de oameni, pe care le-ar fi transmis către segmentul de consultanţă politică al Cambridge Analytica.

 „Avem echipe mari de experţi interni şi externi care muncesc din greu pentru a investiga aceste aplicaţii cât de repede se poate”, a transmis Ime Archibong, head of product în cadrul Facebook.  „Până acum zeci de mii de aplicaţii au fost investigate şi aproximativ 200 au fost suspendate – aşteptând ca investigaţia să se finalizeze”.

Dacă aplicaţiile au gestionat necorespunzător datele utilizatorilor, acestea vor primi interdicţie iar utilizatorii afectaţi vor fi anunţaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO