Business Internaţional

Facebook îşi face "grup de acţiune politică". Cui dă "Like" Zuckerberg în cursa pentru Casa Albă

Facebook îşi face "grup de acţiune politică". Cui dă "Like" Zuckerberg în cursa pentru Casa Albă

Autor: Mihai SCHIAU

27.09.2011, 19:18 375

Facebook a depus luni, la Comisia Electorală Federală din SUA (FEC), actele necesare înfiinţării unui grup de acţiune politică, numit FB PAC (Facebook Political Action Committee), scrie Huffington Post citată de Gândul.

"FB PAC va permite angajaţilor noştri să-şi facă auzită vocea în cadrul procesului politic, prin susţinerea candidaţilor care împărtăşesc aceleaşi valori precum Facebook", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Printre valorile respective se numără "inovaţia în economie", dar şi "o lume mai deschisă şi interconectată, în care oamenii să aibă posibilitatea de a împărtăşi (n.r. informaţii)".

Marţi dimineaţă, FEC nu publicase încă pe site date referitoare la FB PAC, aşa cum procedează cu toate celelalte grupuri de acţiune politică.

Deocamdată nu există prea multe detalii referitoare la grupul de acţiune politică pe care Facebook vrea să-l înfiinţeze, însă este aproape sigur că acesta va susţine ideologic şi financiar Partidul Republican, scrie Washington Post.

Acest lucru este confirmat şi de faptul că trei dintre cei mai importanţi membri republicani au vizitat, în urmă cu doar câteva zile, sediul central al Facebook, din Palo Alto.

În plus, site-urile fbpac.org şi fbpac.us au fost înregistrate, pe 24 septembrie, din Palo Alto, scrie Fusible. Deocamdată, cele două site-uri nu funcţionează, dar interesant este că ele expiră în 2013, la un an după alegerile prezidenţiale din SUA. Despre "grup de acţiune politică" al lui Zuckerberg citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO