Business Internaţional

Facebook instalează un buton de donaţii pentru lupta împotriva Ebola

Facebook instalează un buton de donaţii pentru lupta...

Autor: Oana Stupinean

07.11.2014, 11:42 182

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anunţat instalarea unui buton special care va apărea pe paginile utilizatorilor, cu ajutorul căruia aceştia pot dona bani care vor ajuta la pentru oprirea epidemiei de Ebola, scrie Quartz.

După ce a donat 25 de milioane de dolari pentru a spori lupta împotriva virusului Ebola, Mark Zuckerberg se aşteptă la donaţii de 1,3 miliarde de dolari de la “prietenii” săi de pe Facebook.

Virusul Ebola a omorât peste 5.000 de persoane, a infectat de două ori mai multe şi ar putea infecta milioane de oameni în Africa în următorul an, dacă nu se iau măsuri în cel mai scurt timp.

În acest moment Africa are nevoie de mai mult personal medical autorizat. Canada a donat 30 de milioane de dolari, însă nu a trimis medici în Africa pentru a nu se infecta cu virusul Ebola. Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, a declarat că în Africa ar fi nevoie de 5.000 de medici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO