Business Internaţional

Exporturile Germaniei, în cădere liberă. Bundesbank reduce estimările de creştere

Exporturile Germaniei, în cădere liberă. Bundesbank reduce estimările de creştere

Autor: Adrian Voicu

09.12.2011, 15:09 1362

Cu multe ţări adâncite tot mai tare în recesiune, Germania nu poate să rămână imună şi asta se vede în căderea exporturilor din octombrie, cel mai mare declin din ultima jumătate de an, scrie Reuters.

Drept urmare banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a redus estimările de creştere pentru 2012 la 0,6%, o treime din estimarea făcută în urmă cu şase luni, de 1,8%, şi sub estimarea de 1% făcută de guvern.

"Criza finanţelor publice din multe ţări ale zonei euro duce la o incertitudine şi o încetinire a economiei zonei care va continua să afecteze activitatea eocnomică din Germania.

Datele au arătat o cădere a exporturilor cu 3,6% în octombrie - reducându-se astfel surplusul comercial. Analiştii se aşteptau la o scădere de doar 1%.

"Dacă vecinii noştri nu o duc bine, Germania nu poate rămâne o insulă a liniştii", este de părere Holger Schmieding, economist al Berenberg Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO