Business Internaţional

Explozia trendului „Cumpără acum, plăteşte mai târziu”: Square, companie deţinută de şeful Tweeter Jack Dorsey, va achiziţiona fintech-ul Afterpay într-o afacere estimată la 29 mld. dolari

Jack Dorsey, CEO-ul Square şi Twitter

Jack Dorsey, CEO-ul Square şi Twitter

Autor: Eduard Ivanovici

02.08.2021, 14:49 373

Compania de servicii financiare Square plănuieşte să achiziţioneze fintech-ul australian Afterpay pe măsură ce intenţionează să se extindă către piaţa creditelor de tip „buy now, pay later” (BNPL) / „cumpără acum, plăteşte mai târziu”, conform CNBC.

Firma condusă de Jack Dorsey, fondatorul şi CEO-ul Twitter, a anunţat că tranzacţia se va ridica la 29 de miliarde de dolari americani în acţiuni, urmând să fie finalizată în timpul primului trimestru din 2022. Preţul include un bonus de 30% prin raport cu ultimul preţ de tranzacţionare al Afterpay.

Apple ia în calcul crearea unei platforme pe modelul BNPL, dezvoltată în colaborare cu Goldman Sachs

„Square şi Afterpay au un ţel comun. Ne dezvoltăm business-ul pentru a face sistemul financiar mai corect, mai accesibil şi inclusiv, Afterpay construindu-şi un brand care se aliniază acestor principii”, adaugă Jack Dorsey.

Clienţii mai tineri încep să evite creditele tradiţionale, spune Square. Firma cu sediul în San Francisco oferă deja credite în rate, pe care le-a numit „un instrument puternic de creştere” pentru businessul de bază al Square, Afterpay urmând să fie integrat în Cash App, propriul ecosistem al companiei.

Afterpay le permite clienţilor să-şi acopere creditele în patru rate fără dobândă, aceştia fiind supuşi la taxe suplimentare în cazul în care nu reuşesc să achite una dintre tranşe. Cei 16 milioane de clienţi vor putea să îşi gestioneze plăţile direct prin Cash App.

Profitul net înregistrat trimestrul trecut de Square a crescut cu 91% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. De asemenea, profiturile generate de Cash App au înregistrat o creştere de 94%, iar veniturile nete – excluzând aici deţinerile în Bitcoin – au ajuns la 1,96 miliarde de dolari în T1, cu 87% peste nivelul de anul trecut.

Square începe să construiască un portofel digital hardware pentru a aduce Bitcoinul mai aproape de spaţiul mainstream

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO