Business Internaţional

Europarlamentarul britanic Nigel Farage: Marea Britanie ar trebui să includă serviciile financiare în acordul pentru Brexit

Europarlamentarul britanic Nigel Farage: Marea Britanie...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

08.01.2018, 14:39 139

Nigel Farage se întâlneşte, luni, cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, cu scopul declarat de a-i prezenta viziunea celor 17,4 milioane de britanici care au votat pentru părăsirea Blocului comunitar.

"Oare vom obţine un acord important în privinţa serviciilor şi în special a serviciilor financiare? Pentru că dacă nu-l vom obţine, atunci am putea să ieşim pur şi simplu (din UE) şi să apelăm la normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Barnier trebuie să înţeleagă că aceasta este o opinie serioasă în cadrul Marii Britanii şi că ar provoca daune însemnate", a spus Farage.

Nigel Farage, în calitatea sa de lider al formaţiunii UKIP, l-a convins pe predecesorul premierului Theresa May, David Cameron, să convoace un referendum pentru Brexit, apoi a condus campania în favoarea acestei decizii. Europarlamentarul a afirmat în repetate rânduri că Theresa May are o poziţie slabă în negocierile privind ieşirea ţării din UE.

La 15 decembrie, liderii Uniunii Europene au acordat mandatul pentru următoarea fază a negocierilor privind Brexit cu Marea Britanie, pentru a pregăti discuţiile privind relaţiile viitoare, din punct de vedere comercial şi al securităţii. S-a ajuns la un acord privind factura de Brexit, chestiunea graniţei irlandeze şi drepturile cetăţenilor din UE.

Guvernul condus de către Theresa May a primit un termen de trei luni din partea Consiliului European pentru a obţine un acord cu privire la viziunea guvernului britanic asupra unei viitoare înţelegeri comerciale, apoi vor începe discuţiile substanţiale în privinţa relaţiei UE-Marea Britanie, din punct de vedere comercial şi al securităţii. Comisia Europeană vrea ca perioada de tranziţie post-Brexit să se încheie până la 31 decembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO