Business Internaţional

Europa, la coadă: Economia europeană îşi revine mai greu din pandemie decât SUA şi China

Europa, la coadă: Economia europeană îşi revine mai...

Autor: Alex Ciutacu

27.01.2021, 15:03 173

Economia europeană îşi revine mai greu decât după şocurile pandemiei faţă de SUA şi China, cele mai mari economii din lume, potrivit Bloomberg.

Aceasta a fost concluzia predicţiilor publicate de Fondul Monetar Interanţional (FMI), marţi, întrucât estimarea de creştere pentru Europa a fost redusă.

Raportul publicat de FMI arată că economia zonei euro a scăzut cel mai puternic în 2020, cu 7,2%, dar înregistrează cea mai slabă creştere în 2021, de doar 4,2%.

În acelaşi timp, SUA ar putea înregistra în 2021 o creştere economică de 5,1%, după o scădere de 3,4% în 2020, iar China ar putea înregistra o creştere de 8,1%, după o creştere de 2,3% în 2020.

Diferenţele sunt date de modul în care au fost aplicate restricţiile şi de campaniile de vaccinare. În acelaşi timp, Europa se confruntă şi cu incertitudine politică la vârf, în contextul în care nu este clar cine va prelua conducerea Germaniei şi ce se va întâmpla în Italia după demisia guvernului Conte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO