Business Internaţional

Europa de Est are personal mai bine pregatit decat in Occident

29.03.2005, 00:00 19

Tarile est-europene, printre care Romania, Letonia, Bulgaria si Belarus, depasesc o serie de state occidentale, cum ar fi Marea Britanie, Australia, Germania si Franta, ca numar de specialisti bine pregatiti, potrivit unui studiu al firmei de recrutare online Brainbench.


Brainbench a organizat o competitie online, unde cei interesati isi pot prezenta abilitatile. Concursul "Bench Games", care se desfasoara pana pe 4 aprilie, a scos in evidenta buna pregatire a statelor est-europene.


In prima saptamina, peste 100.000 de persoane s-au inscris in aceasta competitie.


In functie de numarul de specialisti raportat la totalul populatiei, cea mai bine clasata natiune in "Bench Games" este Letonia. Din Europa de Est au mai intrat in top 10 Estonia - locul 4,  Bulgaria - locul sase si Romania - locul 10.


Romania depaseste SUA si Canada, dar se afla in urma unor tari ca Anguila, Samoa Americana, situate pe locurile 2 si 3, si Insulele Virgine Amercane, San Marino si Armenia, clasate pe pozitiile 7-9.


Romania este a patra clasata ca numar total de specialisti, fiind devansata de SUA, India si Federatia Rusa, state cu populatie mult mai mare decat cea a Romaniei. Ca si in 2003 si 2004, aceste trei tari continua sa fie primele trei clasate.


Tarile care prin traditie sunt recunoscute ca state cu populatie foarte bine pregatita - Singapore, Israel si Suedia - au coborat in clasament.


In ierarhiile realizate nu sunt incluse statele din Asia de Est, cum ar fi China, mai ales ca urmare a faptului ca pentru inscriere a fost utilizata limba engleza, a spus Mike Russiello, director executiv al Brainbench.


In cadrul concursului, care se desfasoara pe durata a doua saptamani, cei interesati trebuie sa raspunda la 400 de intrebari.


Testul acopera, pe langa tehnologia informatiei si finantele, sanatatea, administratia si alte domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO