Business Internaţional

Euro s-a apreciat cu 2% faţă de dolar, după angajamentul franco-german

Euro s-a apreciat cu 2% faţă de dolar, după angajamentul franco-german

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

10.10.2011, 19:04 356

Euro s-a apreciat luni cu 2% faţă de dolar, la cel mai ridicat nivel din ultima săptămână, după ce Franţa şi Germania s-au angajat duminică să prezinte în curând un plan de protejare a băncilor şi a regiunii euro de criza datoriilor suverane, transmite Reuters.

Moneda unică s-a apropiat de cel mai amplu avans zilnic în raport cu dolarul după iulie 2010, susţinută de lichidarea de către investitori a poziţiilor pe termen scurt şi de datele peste aşteptări privind producţia industrială din Franţa şi Italia.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au promis să prezinte un plan înainte de summitul G20 de la începutul lui noiembrie, pentru consolidarea băncilor din zona euro, rezolvarea crizei datoriilor din Grecia şi susţinerea creşterii economice în Europa.

Euro a urcat cu 2%, la 1,3648 dolari pe unitate, pe platforma de tranzacţionare EBS.

Aprecierea euro ar putea să piardă teren dacă liderii europeni nu vor prezenta un plan cuprinzător în săptămânile următoare, cred analiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO