Business Internaţional

Euro a cazut cu 4,1% iar liderii europeni se grabesc sa faca zid in jurul monedei unice puternic afectata de situatia din Grecia

09.05.2010, 23:48 19

Scaderea puternica a euro si a burselor europene i-a determinatpe ministrii de finante din zona euro sa se intalneasca in acestweek-end pentru a pune la punct un "mecanism" care sa stabilizezemoneda unica.
Moneda unica europeana a pierdut saptamana trecuta 4,1% in raportcu dolarul, incheind sedinta de tranzactionare de vineri la ocotatie de 1,2755 dolari.
Euro a pierdut de la inceputul anului 11,2% in fata dolarului. Sibursele europene au postat saptamana trecuta cea mai puternicascadere din ultimul an si jumatate pe fondul temerilor ca o seriede state europene vor intra in incapacitate de plata. IndiceleStoxx Europe 600 s-a depreciat cu 8,8%. Tot saptamana trecuta, intimpul sedintei de tranzactionare de joi, la New York StockExchange, Dow Jones a pierdut in decurs de cateva minute 1.000 depuncte (9,2%), pentru a-si reveni la fel de repede.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO