Business Internaţional

eToro, creştere de 121% în ceea ce priveşte numărul de utilizatori din T2. Platforma ajunge la venituri nete din tranzacţionare de 291 milioane de dolari, plus 136% faţă de anul trecut

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

26.08.2021, 17:43 6320

Platforma de trading eToro a obţinut 2,6 milioane de utilizatori înregistraţi în T2/2021, în creştere cu 121% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Între timp, comisioanele totale au ajuns la 362 de milioane de dolari, plus 125% prin raport cu T2/2020, iar veniturile nete din tranzacţionare au atins 291 milioane de dolari, în creştere cu 136%.

La 30 iunie 2021, activele administrate erau de 9,4 miliarde de dolari.

„Continuăm să vedem un dinamism puternic, iar cifrele noastre din al doilea trimestru demonstrează o creştere continuă a numărului de noi utilizatori înregistraţi şi a comisioanelor totale. În concordanţă cu aceasta, conturile cu depuneri au crescut cu 158% de la an la an, ajungând la 2 milioane la 30 iunie 2021”, spune Yoni Assia, CEO şi cofondator eToro.

Recent, compania a lansat Academia eToro, un centru de educaţie care oferă utilizatorilor de toate nivelurile de experienţă în investiţii resurse gratuite pentru a-şi îmbunătăţi înţelegerea pieţelor financiare, platforma înregistrând o creştere uriaşă a numărului de persoane care au intrat pe pieţele de capital de-a lungul ultimilor doi ani, atât în România, cât şi la nivel global.

În T2/2021, comisioanele totale au fost conduse de crypto-active, reflectând astfel interesul ridicat al investitorilor cu privire la piaţa dedicată criptomonedelor. Cele mai mari niveluri de tranzacţionare au fost înregistrate de Bitcoin, Ether, Dogecoin, XRP şi Cardano.

Conform unui comunicat al companiei, dacă ne raportăm la perioada dintre T2/2020 şi T2/2021, volatilitatea fără precedent a pieţei indusă de Covid-19, petrolul care a înregistrat o valoare negativă pentru prima dată în istorie, criptomonedele „s-au trezit” brusc din hibernare, atingând astfel cele mai mari valori din toate timpurile, aspect ce a influenţat masiv comportamentul investitorilor.

În ultimul trimestru, venitul net de 89 de milioane de dolari al firmei a fost negativ, în principal din cauza unor costuri de 71 de milioane de dolari, reprezentând acţiuni oferite angajaţilor eToro şi 26 de milioane de dolari în costuri de tranzacţie legate de combinarea afacerii cu fintech-ul FTCV. EDITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a fost de 33 de milioane de dolari pentru al doilea trimestru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO