Business Internaţional

Este oficial: Boris Johnson este noul premier al Marii Britanii. Un susţinător înfocat al Brexitului, Johnson are sarcina dificilă de a ghida Marea Britanie în perioada următoare

Este oficial: Boris Johnson este noul premier al Marii...

Autor: Marinela Sarbu

23.07.2019, 14:25 864

Boris Johnson a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi premier al Marii Britanii, a anunţat marţi Parlamentul de la Londra, potrivit Sky News.

Boris Johnson a obţinut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a obţinut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat mmebri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

Prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%.

Boris Johnson va ţine primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, la Palatul Buckingham.

Johnson a fost felicitat de Theresa May, pe Twitter: ”Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator - trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie şi pentru a-l ţime departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”.

Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în contextul crizei Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO