Business Internaţional

Erdogan vrea să alunge 10 ambasadori occidentali care au cerut eliberarea activistului Osman Kavala

Erdogan vrea să alunge 10 ambasadori occidentali care au...

Autor: Laura Buciu

23.10.2021, 17:25 50

Zece ambasadori, inclusiv cei din Germania şi Statele Unite, sunt la doar un pas de a fi numiţi „persona non grata” după ce au cerut eliberarea activistului Osman Kavala.

Ambasadorii din 10 ţări care au făcut apel la eliberarea activistului turc Osman Kavala urmează să fie declaraţi „persona non grata”, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

„Am ordonat ministrului nostru de externe să-i declare pe aceşti 10 ambasadori persona non grata cât mai curând posibil”, a spus Erdogan.

Kavala se află în închisoare de la sfârşitul anului 2017. El este acuzat de finanţarea protestelor din 2013 şi de implicare într-o lovitură de stat eşuată în 2016. Activistul neagă, însă, acuzaţiile.

Kavala a fost achitat anul trecut de acuzaţiile legate de proteste, însă hotărârea a fost anulată anul acesta şi combinată cu acuzaţiile dintr-un alt caz legat de tentativa de lovitură de stat.

Într-o declaraţie comună din 18 octombrie, ambasadorii Canadei, Danemarcei, Franţei, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Suediei, Finlandei, Noii Zeelande şi Statelor Unite au solicitat o soluţionare justă şi rapidă a cazului Kavala.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO