Business Internaţional

Epopeea s-a încheiat: Julian Assange, Fondatorul WikiLeaks, a fost arestat în Londra

Epopeea s-a încheiat: Julian Assange, Fondatorul...

Autor: Mediafax

11.04.2019, 12:51 1822

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de autorităţile britanice după şapte ani petrecuţi în Ambasada Ecuadorului din Londra, au anunţat joi reprezentanţii poliţiei, relatează BBC şi Reuters.

Poliţia Metropolitană a transmis că Assange a fost luat în custodie şi va fi adus în faţa magistraţilor „cât de curând posibil”.

„Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat azi, 11 aprilie, de către ofiţerii Poliţiei Metroponitane, la Ambasada Ecuadorului”, se menţionează într-un comunicat emis de Poliţia Metropolitană.

Comunicatul menţionează că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui mandat emis în anul 2012 pentru faptul că nu s-a predat instanţelor.

Assange a beneficiat de azil politic în ambasada Ecuadorului la Londra începând cu anul 2012, pentru a evita arestarea şi extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autorităţile suedeze au închis investigaţia între timp, însă autorităţile britanice au informat că îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauţiune.

Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan şi Irak.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO