Business Internaţional

Epidemiolog: Cele mai importante măsuri anti-COVID ar fi trebuit luate în jurul şcolilor

Epidemiolog: Cele mai importante măsuri anti-COVID ar fi...

Autor: Andreea Tobias

28.08.2021, 18:15 39

Cele mai importante măsuri care trebuiau luate pentru evitarea răspândirii variantei Delta ar fi trebuit să fie în jurul şcolilor, deoarece şcolile în România funcţionează ca un catalizator, spune epidemiologul Octavian Jurma.

Epidemiologul Octavian Jurma a declarat, la Aleph News, referitor la anunţul premierului Cîţu, care susţine vaccinarea sau testarea personalului din învăţământ, sănătate sau ordine publică în contact cu publicul, că testarea a fost mereu singura alternativă la vaccinare.

„Iar acum, odată cu vaccinarea, suportarea costurilor pentru testare, chiar şi costurile sociale şi economice ale spitalizărilor, trebuie totuşi puse în seama lipsei de vaccinare, astfel încât încet încet ajungem la concluzia că dacă vrem să revenim la o viaţă cu adevărat normală, nu doar imaginar normală, va trebui să ne vaccinăm şi noi într-o măsură la fel de mare ca celelalte ţări din Uniunea Europeană”, a afirmat Jurma.

Întrebat ce măsuri ar trebui luate în continuare pentru evitarea răspândirii variantei Delta, epidemiologul a răspuns: „din păcate, cele mai importante măsuri care trebuiau luate ar fi trebuit să se ia în jurul şcolilor, pentru că şcolile în România funcţionează ca un catalizator el valului şi suntem deja în val, deschidem şcolile în val”.

În rest, Octavian Jurma a menţionat purtatul obligatoriu al măştilor în interiorul spaţiilor.

„Nu ştiu dacă este neapărat necesar să revenim la portul lor şi în spaţiile publice, însă poate fi o măsură salutară care iarăşi ar putea ajuta la limitarea răspândirii. Din păcate. măsurile reale. cele care au un efect puternic. la noi sunt excluse încă de anul trecut şi mă refer la aceste măsuri atât de hulite de carantină, care probabil că nu vor fi adoptate în acest val”, a adăugat Octavian Jurma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO