Business Internaţional

Englezii de la Rio Tinto au descoperit cel mai mare zăcământ de diamante din ultimii zece ani

Englezii de la Rio Tinto au descoperit cel mai mare zăcământ de diamante din ultimii zece ani

Autor: Radu Racu

22.09.2010, 16:34 26

Grupul minier britanic Rio Tinto, a treia mare companie deprofil din lume, a anunţat luni că a descoprit în India cel maimare zăcământ de diamante din ultimii zece ani, scrie Bloomberg.

"Am început programul de săpături pentru a determina dimensiuneareală a depozitului însă din ce vedem până acum este cea mai maredescoperire din ultimii zece ani", afirmă Eric Finlayson,directorul de explorare al companiei.

Preţul diamantelor neşlefuite a revenit pe creştere în ultimaperioadă, egalând nivelul atins în vara anului 2008, după ceproducători precum De Beers au redus activitatea, distribuitoriişi-au mărit stocurile iar cererea a urcat.

Diamantele sunt printre puţinele produse pentru care se pare căexistă limite geologice, iar în ultimii ani s-au descoperit foartepuţine depozite.

Proiectul Bunder este situat la circa 500 de kilometri de Delhişi are resurse de 37 de milioane de tone, la un nivel de 0,7 caratepe tonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO