Business Internaţional

Empire State Building are probleme din pricina pandemiei

Empire State Building are probleme din pricina pandemiei

Autor: Daniel Contescu

19.09.2021, 07:47 47

Empire State Building, clădirea-simbol a oraşului New York, este pe jumătate goală în aceste vremuri de restrişte. Chiriaşii care au rămas o fac doar pentru că au contracte în derulare, întinse pe mai mulţi ani, care îi leagă de proprietate. 

Clădirea a împlinit 90 de ani pe 1 mai şi este un simbol al New York-ului, al rezistenţei urbane şi al modului de a lucra într-un oraş mare. Astăzi, viitorul său este în pericol. Empire State Building se transformă într-o „fosilă călăuzitoare” a lumii, de vină fiind covid.

New York Times a descoperit birouri pe jumătate goale. Chiriaşii există încă doar pe hârtie, pentru că sunt legaţi de contracte pe termen lung.

Terasele panoramice cu vederi uluitoare asupra oraşului sunt, de asemenea, aproape pustii. În al doilea trimestru al anului 2019, au văzut o scădere cu 83% a numărului de turişti.

Criza reflectă situaţia turismului din New York, dar şi mai îngrijorătoare este situaţia birourilor. New York Times a intervievat aproximativ 50 de chiriaşi şi a descoperit situaţii incerte.

LinkedIn are închiriate zece etaje, plătind 26 de milioane de dolari în fiecare an.

Compania de consultanţă financiară Funaro a reînnoit contractual până în 2025, în decembrie 2019: „Dacă s-ar fi întâmplat în timpul pandemiei, probabil că am fi plecat”, a declarat Joseph Catalano, unul dintre acţionarii firmei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO