Business Internaţional

Elon Musk spune că Tesla va produce 20 de milioane de vehicule electrice pe an până în 2030, de 50 de ori mai mult decât a construit anul trecut

Elon Musk spune că Tesla va produce 20 de milioane de...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2020, 19:22 213

Tesla va produce „probabil” 20 de milioane de maşini electrice pe an până în 2030, a declarat CEO-ul Elon Musk în timpul şedinţei de tranzacţionare de luni, potrivit Business Insider.

Numărul este de peste 50 de ori mai mare faţă de cele 365.000 de vehicule construite în 2019. În trimestrul încheiat în luna decembrie a anului trecut, compania a produs un număr record de 105.000 de maşini. Musk crede că piaţa automobilelor electrice va produce anual peste 30 de milioane de maşini în următorii şapte ani. Depăşirea acestei borne în următorii cinci ani este „posibilă, dar puţin probabilă”.

Săptămâna trecută, Elon Musk le-a spus angajaţilor că firma pe care o conduce poate înregistra un nou record trimestrial la sfârşitul lunii septembrie în condiţiile în care output-ul va continua să crească.

Cererea de maşini au scăzut masiv din cauza crizei generate de pandemie, vânzările Tesla din S1/2020 înregistrând un declin de 15% comparativ cu a doua jumătate din 2019.

Pentru a pune în perspectivă target-ul pentru următorii 10 ani ai Tesla, Volkswagen Group – care deţine brandurile Volkswagen, Audi şi Porsche – a vândut anul trecut 11 milioane de maşini la nivel mondial.

În vară, Tesla a devenit cea mai valoroasă auto la nivel mondial la numai 10 ani după ce a fost listată la bursa Nasdaq din New York.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO