Business Internaţional

Elon Musk şi-a întrebat fanii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile Tesla

Elon Musk şi-a întrebat fanii de pe Twitter dacă ar...

Autor: Mădălina Dinu

07.11.2021, 13:47 59

Elon Musk şi-a întreabă fanii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile Tesla, precizând că va respecta rezultatele sondajului. Acţiunile deţinute de Musk la Tesla se ridică la aproximativ 170,5 milioane.

Elon Musk şi-a întrebat sâmbătă cei 62,5 milioane de urmăritori de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile sale Tesla, potrivit The Guardian, citat de Aleph News.

„În ultima vreme se vorbeşte mult despre profiturile neevaluate ca fiind un mijloc de evitare a taxelor, aşa că propun să vând 10% din acţiunile mele Tesla”, a scris Musk într-un tweet, făcând referire la o „taxă pentru miliardari” propusă de democraţii din Senatul american.

Musk a mai scris pe Twitter că va respecta rezultatele sondajului. Acesta a primit peste 700.000 de răspunsuri în ora ce a urmat postării, aproape 56% dintre respondenţi aprobând propunerea de vânzare a acţiunilor.

Acţiunile deţinute de Musk la Tesla se ridică la aproximativ 170,5 milioane de acţiuni începând cu 30 iunie, iar vânzarea a 10% din acţiunile sale ar însemna aproape 21 de miliarde de dolari, pe baza datelor de referinţă de vineri, potrivit calculelor Reuters.

Analiştii spun că acesta ar putea fi nevoit oricum să se debaraseze de un număr semnificativ de acţiuni pentru a plăti impozitele, deoarece un număr mare de opţiuni vor expira anul viitor.

Comentariile lui Musk vin după propunerea din Congres de a impozita activele miliardarilor pentru a contribui la plata agendei sociale şi de combatere a schimbărilor climatice a lui Joe Biden. Musk este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi proprietarul unor companii precum SpaceX şi Neuralink. El a criticat pe Twitter taxa miliardarilor.

„Reţineţi, nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri”, a spus Musk. „Am doar acţiuni, prin urmare, singura modalitate prin care pot plăti impozite personal este să vând acţiuni”.

Membrii consiliului de administraţie al Tesla, inclusiv fratele lui Elon Musk, Kimbal, au vândut recent acţiuni ale producătorului de automobile electrice. Kimbal Musk a vândut 88.500 de acţiuni, în timp ce un alt membru al consiliului de administraţie, Ira Ehrenpreis, a vândut acţiuni în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO