Business Internaţional

Elon Musk şi-a dezamăgit investitorii. Tesla pierde 50 de mld. de dolari după anunţul CEO-ului: Apariţia unui model mai ieftin va avea loc peste trei ani

Elon Musk şi-a dezamăgit investitorii. Tesla pierde 50...

Autor: Dorin Oancea

23.09.2020, 08:21 452

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunţat o tehnologie despre care spune că va face bateriile mai ieftine şi mai puternice, dar apariţia unei maşini de 25.000 de dolari abia peste trei ani nu i-a entuzismat pe investitori, astfel că valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu 50 mld. dolari, anunţă BBC. 

La o prezentare live pe care Musk a etichetat-o ​​„Ziua bateriei”, el a avansat şi posibilitatea unei Tesla complet autonome de 25.000 de dolari „în aproximativ trei ani”.

„Acesta a fost întotdeauna visul nostru, de a produce o maşină electrică la preţuri accesibile”, a spus el.

Însă ştirea nu i-au entuziasmat pe investitori şi 50 miliarde de dolari au fost şterse din valoarea de la bursă a companiei auto..

Noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi o autonomie de conducere cu 16% mai mare. Dar tehnologia anunţată va avea nevoie de ani de zile pentru a fi pusă în aplicare.

Discursul lui Musk a avut loc în faţa a 240 de acţionari - fiecare aflat într-un Tesla Model 3.

Patru trimestre consecutive de creştere au ajutat la creşterea preţului acţiunilor Tesla, care a devvenit este cea mai valoroasă companie auto din lume.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda criticilor aduse lui Elon Musk că unele dintre progresele sale tehnologice au fost exagerate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO