Business Internaţional

Elon Musk primeşte undă verde pentru construirea fabricii Tesla din Germania

Elon Musk primeşte undă verde pentru construirea...

Autor: Eduard Ivanovici

03.09.2020, 18:04 657

Ministrul finanţelor din Germania i-a spus lui Elon Musk că îi va oferi orice are nevoie pentru construirea noii fabrici Tesla din Berlin, conform CNBC.

Miercuri, Musk şi ministrul Peter Altmaier au avut o întâlnire de o oră pentru a discuta următoarele investiţii pe care plănuieşte să le facă Tesla în Germania.

Producătorul de maşini electrice a anunţat în toamna anului trecut megafabrica din Berlin, fiind prima locaţie a companiei în Europa şi a patra la nivel mondial. Fabrica, localizată la circa 30 de kilometri în sudul Berlinului, poate angaja aproximativ 12.000 de oameni şi plănuieşte să construiască până la 500.000 de vehicule pe an.

Producţia va începe, cel mai probabil, în vara lui 2021.

Cât timp a fost în Germania, Musk a vizitat compania farmaceutică CureVac, specializată în dezvoltarea vaccinurilor. Tesla construieşte imprimante de molecule mobile pentru a ajuta firma să dezvolte un vaccin anticoronavirus.

Ieri, Tesla a devenit a şaptea cea mai valoroasă companie din Statele Unite, la numai 10 ani după ce a fost listată la bursa Nasdaq din New York. Capitalizarea Tesla ajunge în prezent la 464,3 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO