Business Internaţional

Elon Musk face o nouă mutare şi pune la bătaie pe bursă 1% din Tesla: Acţiunile valorează 5 mld. dolari

Elon Musk face o nouă mutare şi pune la bătaie pe...

Autor: Teona Tomoiaga

02.09.2020, 13:49 194

Tesla, deţinută de miliardarul Elon Musk, a anunţat cel mai mare program de vânzare de acţiuni de la listarea companiei pe bursă. Oferta reprezintă circa 1% din valoarea companiei. Elon Musk deţine aproximativ 20% din Tesla.

Tesla vrea să vândă acţiuni de până la 5 miliarde de dolari. Suma reprezintă cea mai mare ofertă de la listarea companiei pe bursa de la New York.

Potrivit presei internaţionale, reprezentanţii companiei au anunţat că vor vinde acţiuni „din când în când” la preţurile din piaţă. Producătorul american de maşini electrice a anunţat că acţiunile vor fi vândute doar pe baza directivelor de la Tesla.

„Vrem să folosim veniturile nete din această ofertă, dacă vor exista, pentru a ne consolida bilanţul, dar şi în scopuri corporative generale", au explicat reprezentanţii companiei.

La începutul săptămânii, preţul acţiunilor Tesla era cu 500% mai mare faţă de nivelul înregistrat în urmă cu un an şi jumătate. De asemenea, în ultimul an, acţiunile Tesla s-au apreciat cu 1.004%. Asta în timp ce indicele S&P 500, al celor mai mari companii americane listate (în funcţie de valoare), a crescut cu doar 20%.

Valorea de piaţă a companiei a ajuns la 464,3 miliarde de dolari. Elon Musk, directorul general Tesla, este în top 5 cei mai bogaţi miliardari din lume, cu o avere de 115 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO