Business Internaţional

Elicopterele japoneze aruncă apă peste reactoarele nucleare de la Fukushima - VIDEO

Elicopterele japoneze încep să arunce cu apă peste reactoarele nucleare de la Fukushima

CH 47 Chinook

Autor: Radu Racu

17.03.2011, 10:11 164

Elicoptere militare japoneze au fost desfăşuratepentru a arunca apă peste reactoarele nucleare alecentralei de la Fukushima, în încercarea de a lerăci, însă operaţiunile se desfăşoară cu dificultate din cauzanivelului ridicat al radiaţiilor care permit deplasarea în zonă doar pentru40 de minute, scrie The Guardian.

Imaginile difuzate de televiziunile japonezearătau două elicoptere de tip CH 47 Chinook care au aruncat de la o înălţime de maipuţin de 100 de metri patru încărcături de apă pestereactor, deşi imaginile sugerează că o mare partea ratat ţinta. Probele luate la 20 de minute după operaţiune arătaucă nivelul radiaţiilor a rămas neschimbat.

Japonia - 48 de ore pentru aevita un nou Cernobîl

Ministerul Apărării a anunţat că intenţioneazăsă arunce încă 12 încărcături de apă în intervalul de 40 deminte.

Această operaţiune, care urma să fie continuată, este efectuatăde compania Tokyo ElectricPower (TEPCO), exploatantul acestei instalaţiinucleare, care se confruntă cu o serie de probleme grave. Eaurmăreşte să împiedice combustibilul uzat de lareactorul 4, care, în prezent, a rămas fără apă, să devină extremde periculos şi să antreneze un accident major, conform AFP.

Din cauza radiaţiilorridicate, elicopterele nu reuşesc să pătrundă în spaţiul aerian alcentralei Fukushima

Aceste bare de combustibili uzaţi, carecontinuă să degajeze, în continuare, multă căldură, se află într-unbazin situat în partea superioară a reactorului, care a fost opritpentru operaţiuni de mentenanţă încă înainte de cutremurul urmat deun tsunami devastator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO