Cryptobusiness

El Salvador pune la lucru energia generată de un vulcan pentru a mina bitcoin. Până acum a minat echivalentul a 269 de dolari, aproape un salariu minim din România

El Salvador pune la lucru energia generată de un vulcan...

Autor: Alex Ciutacu

01.10.2021, 15:23 2172

El Salvador a minat deja 0,00599179 bitcoin, echivalentul a 269 de dolari, exploatând energia generată de un vulcan, potrivit CNBC.

Preşedintele Nayib Bukele şi-a pariat deja viitorul politic pe experimentul realizat la nivel naţional când a adoptat bitcoin ca metodă oficială de plată, fapt ce a atras proteste stradale masive. El a publicat joi un videoclip care ilustra momentul în care tehnicienii pregăteau echipamentele pentru a începe minarea de bitcoin.

Conducerea statului a anunţat în luna iunie că discută cu o companie de stat care lucrează cu energie geotermală să pregătească un plan pentru viitoare facilităţi unde să poată fi instalate echipamente pentru minarea de bitcoin.

Bukele a transmis vineri că proiectul este încă în lucru şi că se află în procesul de „instalare şi testare” a echipamentelor de minare.

În ecosistemul criptomonedelor, monedele digitale funcţionează pe infrastructura blockchain, care este un registru digital ce stochează toate datele şi interacţiunile pe care utilizatorii le au cu reţeaua. Această reţea este guvernată de noduri şi de mineri, unde nodurile deţin câte o copie a registrului, iar minerii sunt un soi de contabili, care utilizează echipamente specifice pentru a verifica şi a înscrie datele de la utilizatori în blockchain. Minerii sunt recompensaţi de reţea pentru activitate.

Minarea utilizând energie de la un vulcan nu este o premieră globală, iar în Islanda energia geotermală de la vulcani este utilizată de mai mulţi ani deja.

În cazul El Salvador, ţara este cunoscută pentru numărul ridicat de vulcani pe care îl are în teritoriu. Pentru context, energia geotermală este a patra sursă în producţia de energie a statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO