Business Internaţional

Efectele pandemiei: Gigantul petrolier BP înregistrează primele pierderi din ultimii 10 ani

Efectele pandemiei: Gigantul petrolier BP înregistrează...

Autor: Mediafax

02.02.2021, 11:20 64

Compania petrolieră BP a înregistrat anul trecut o pierdere de 5,7 miliarde de dolari, prima într-un deceniu, întrucât pandemia a afectat cererea de petrol, consumul de combustibili continuând să scadă, pe fondul restricţiilor globale de călătorie, relatează Reuters.

În ultimul trimestru al anului 2020, BP a raportat un profit de 115 milioane de dolari, puţin sub estimările analiştilor din cauza vânzărilor slabe de petrol şi gaze şi a tranzacţiilor reduse. "Aceste rezultate reflectă un trimestru cu adevărat dur", a declarat directorul financiar Murray Auchincloss într-un comunicat.

"Ne aşteptăm ca restricţiile COVID-19 reînnoite să aibă un impact mai mare asupra cererii de produse, cu volumele de vânzare cu amănuntul din ianuarie în scădere cu aproximativ 20% faţă de acum un an, comparativ cu un declin de 11% în al patrulea trimestru", a spus BP.

Cu toate acestea, compania mizează pe o creştere a cererii de petrol în 2021.

Compania se aşteaptă la o creştere a datoriilor în prima jumătate a acestui an, deoarece continuă să se lupte cu un mediu de afaceri slab, dar compania a declarat că îşi menţine ţinta de reducere a acestora la 35 de miliarde de dolari în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO