Business Internaţional

Efecte neaşteptate ale restructurărilor de la Deutsche Bank: numărul plecărilor voluntare a depăşit aşteptările

Efecte neaşteptate ale restructurărilor de la Deutsche...

Autor: Bogdan Cojocaru

22.01.2018, 00:00 1098

Eforturile celei mai mari bănci germane, Deutsche Bank, de a reduce personalul diviziei de retail au fost întâmpinate cu mai mult entuziasm decât s-a anticipat, scrie Handelsblatt. Banca a subestimat clar nerăbdarea angajaţilor de a ieşi din companie când le-a oferit pachete pentru plecări voluntare anul trecut în cadrul planurilor de fuziune a subsidiarei Postbank cu operaţiunile de retail ale grupului părinte.

Deutsche Bank a luat în calcul că în jur de 1.000 de angajaţi vor accepta pachetele de plecare înainte de noiembrie. În schimb, a primit deja circa 1.800 de cereri în patru săptămâni de când oferta a fost publicată, spun surse financiare din Frankfurt, centrul financiar al Germaniei. Integrarea Postbank în grupul părinte are ca scop reducerea cheltuielilor cu 900 de milioane de euro pe an începând cu 2022. Restructurarea în sine va costa 1,9 miliarde de dolari.

De când Deutsche a convenit cu sindicatele să evite concedierile până la mijlocul anului 2021, programul de plecări voluntare a fost folosit ca instrument pentru reducerea imediată a personalului. Iniţial,  Deutsche s-a aşteptat ca 750 de angajaţi ai Postbank şi 250 de salariaţi ai grupului părinte să accepte pachetele de plecare, fie sub forma pensionării anticipate, fie a demisiei. În schimb, numărul doritorilor este aproape dublu pe ambele fronturi: 1.400 la Postbank şi 430 la Deutsche. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO