Business Internaţional

Economia uneia dintre cele mai vizitate ţări din lume a scăzut cu peste 12% în al doilea trimestru, înregistrând cea mai proastă performanţă din ultimii 22 de ani

Economia uneia dintre cele mai vizitate ţări din lume a...

Autor: Eduard Ivanovici

17.08.2020, 16:04 488

Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să lovească industria turismului din Thailanda, produsul intern brut (PIB) al ţării a scăzut cu 12,2% în al doilea trimestru din 2020, notează Rappler.

Economia Thailandei a suferit astfel cea mai mare contracţie de la criza financiară din Asia anilor 1997-1998. În urmă cu 22 de ani, economia ţării a scăzut cu 12,5%.

Prin comparaţie cu majoritatea ţărilor asiatice, Thailanda a raportat doar 3.378 de cazuri şi 58 de decese cauzate de COVID-19 în ciuda faptului că a fost al doilea stat la nivel mondial care a raportat infecţii de-a lungul lunii ianuarie.

Economia tot mai slabă a ţării a fost catalizator pentru protestele la nivel naţional conduse de studenţii care denunţă administraţia premierului Prayut Chan-o-cha, un fost conducător militar care a condus lovitura de stat din 2014.

Datele publicate de guvernul thailandez arată că pandemia ar putea genera 8,4 milioane de şomeri, ştergând aproape în întregime progresul ultimelor două decenii.

În mod normal, Thailanda ar fi primit anul acesta circa 40 de milioane de turişti, însă restricţiile de circulaţie vor influenţa masiv numărul până la sfârşitul lui 2020. Conform Organizaţiei Mondiale a Turismului, Thailanda se clasează pe locul 9 în topul celor mai vizitate ţări din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO