Business Internaţional

Economia Ucrainei va scadea cu 6%

01.03.2009, 17:17 16

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca perspectivele economice pentru Ucraina s-au deteriorat si a prognozat o contractie de 6 procente pentru 2009, de doua ori mai mare fata de estimarile anterioare, scrie Bloomberg.

"Situatia la nivel global este nefavorabila", a declarat Ceyla Pazarbasioglu, seful misiunii FMI in Ucraina. Estimarile economice pentru Ucraina "ar putea avea nevoie de o revizuire si mai drastica", potrivit lui Pazarbasioglu.
Economiile est-europene au fost puternic afectate de criza financiara globala, care a diminuat cererea pentru exporturi concomitent cu reducerea investitiilor si accesul dificil la credite.
Ucraina se numara printre statele din regiune care au apelat la FMI pentru a evita un faliment national si pentru a oferi stabilitate industriei de servicii financiare. Ucraina se confrunta cu recesiunea dupa noua ani de expansiune economica. Situatia este agravata de conflictul politic dintre prim-ministrul Iulia Timosenko si presedintele Viktor Iuscenko.
Ucraina a primit o prima transa din imprumutul in valoare de 16,4 mld. dolari (12,85 mld. euro) din partea FMI in noiembrie. Incapacitatea tarii est-europene de a intruni conditiile impuse de FMI cu privire la reducerea cheltuielilor guvernamentale din cauza turbulentelor politice a condus la amanarea celei de-a doua transe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO