Business Internaţional

Economia Europei, la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani

Economia Europei, la cel mai ridicat nivel de încredere...

Autor: Catalina Apostoiu

22.05.2017, 00:07 750

Economia Europei este la cel mai ridicat nivel de încredere din ultimii 10 ani, cu o revenire a rezultatelor companiilor, cu dobânzi la cel mai scăzut nivel şi cu o dorinţă a europenilor de a cheltui mai mult. Beneficiind de pe urma contextului economic general favorabil şi a unei încrederi în creştere a consumatorilor, cele mai mari companii europene au înregistrat câştiguri mai mari cu 23% în primul trimestru al acestui an. Spre comparaţie, câştigurile companiilor americane au avansat cu 14% în acelaşi trimestru.

Şomajul din zona euro şi cele mai mari state membre ale sale a scăzut treptat în ultimii ani, încurajându-i pe consumatori să cheltuiască.

Un indicator al încrederii consumatorilor a atins un vârf ante-criză în această lună, atingând cel mai ridicat nivel dintr-un deceniu. Indicatorul lunar al încrederii calculat de Comisia Europeană a avansat cu 0,3%, până la cel mai ridicat nivel din 2007.

În pofida prezenţei unei inflaţii mai mari în acest an, gospodăriile europene sunt încă într-o formă bună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO