Business Internaţional

Echipajul unui avion de pasageri a observat racheta intercontinentală testată de Coreea de Nord

Echipajul unui avion de pasageri a observat racheta...

Autor: Mihai Draghici

04.12.2017, 20:51 998

Echipajul unui avion de pasageri a observat racheta intercontinentală testată de Coreea de Nord pe 29 noiembrie, o situaţie care evidenţiază pericolele reprezentate de acţiunile regimului Kim Jong-Un asupra curselor aeriene.

Piloţii unui avion de pasageri al companiei Cathay Pacific care zbura din oraşul american San Francisco spre Hong Kong au observat racheta intercontinentală nord-coreeană intrând în atmosferă şi căzând în mare. Mărturiile coincid cu momentul testării rachetei Hwasong-15 de către Phenian.

"Echipajul cursei aeriene CX893 a observat reintrarea în atmosferă a rachetei testate de Coreea de Nord. Piloţii au transmis: «Atenţie, am observat explozia rachetei nord-coreene». Chiar dacă avionul se afla departe de locul căderii rachetei, echipajul a semnalat incidentul controlorilor de trafic aerian din Japonia, în conformitate cu procedurile", a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene Cathay Pacific citat de publicaţiile South China Morning Post şi The Guardian.

Mark Hoey, managerul general al Cathay Pacific, a declarat că un alt avion al companiei, de tip cargo, s-a aflat mai aproape de traiectoria rachetei nord-coreene.

În pofida testelor balistice nord-coreene, compania aeriană nu intenţionează să modifice traseele de zbor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO