Business Internaţional

Echipa lui Joe Biden cere eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi şi denunţă acţiunile Kremlinului

Echipa lui Joe Biden cere eliberarea imediată a lui...

Autor: Mihai Draghici

18.01.2021, 00:28 105

Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al preşedintelui-ales al SUA, Joseph Biden, a cerut, duminică seară, eliberarea imediată a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, criticând dur acţiunile Administraţiei Vladimir Putin.

"Domnul Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii atacului revoltător asupra vieţii sale trebuie traşi la răspundere", a declarat Jake Sullivan, prin Twitter.

"Atacurile Kremlinului asupra domnului Navalnîi nu sunt doar o încălcare a drepturilor omului, ci şi un afront adus cetăţenilor ruşi, care vor ca vocile să le fie auzite", a adăugat Jake Sullivan.

La rândul său, Uniunea Europeană a catalogat "inacceptabilă" arestarea disidentului rus şi a cerut eliberarea imediată a acestuia. "Arestarea este inacceptabilă. Le cer autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe Aleksei Navalnîi", a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat, duminică seara, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. "Ştiu că am dreptate, nu mă tem de nimic", a declarat Aleksei Navalnîi cu câteva minute înainte de a fi arestat pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO