Business Internaţional

eBay îmbrăţişează frenezia NFT-urilor şi anunţă vânzarea certificatelor de autenticitate în cadrul platformei

Acţiunile EBay au crescut anul acesta cu peste 17%

Acţiunile EBay au crescut anul acesta cu peste 17%

Autor: Eduard Ivanovici

12.05.2021, 14:39 195

Jordan Sweetnam, vicepreşedinte senior eBay, a anunţat că firma va permite vânzarea token-urilor nefungibile (NFT) ale vânzătorilor aprobaţi de eBay, compania intenţionând să extindă numărul de vânzători în viitorul apropiat, notează MarketWatch.

„În următoarele luni, eBay va adăuga noi funcţii care vor aduce activele din lumea blockchain-ului în interiorul platformei noastre”, spune Sweetnam.

Anterior, vânzările pe eBay erau limitate la obiecte fizice, existând doar câteva excepţii.

Certificatele de autenticitate NFT reprezintă o serie de identificatori electronici care confirmă unicitatea unei lucrări digitale, stocând datele pe blockchain, tehnologia de tip registru imuabil din spatele criptomonedelor.

Popularitatea NFT-urilor a crescut în mod spectaculos de-a lungul ultimelor luni, activele bucurându-se de susţinerea unor oameni de afaceri precum Mark Cuban şi Gary Vaynerchuk.

Anunţul eBay vine într-un moment în care criptomoneda Ether, care este principala metodă de achiziţionare a NFT-urilor, continuă să stabilească noi recorduri. Moneda se tranzacţionează în prezent la peste 4.250 de dolari.

Recent, fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul tweet din istoria reţelei de socializare pentru 2,9 milioane de dolari prin intermediul unui NFT. Anterior, casa de licitaţii Christie’s a cumpărat un colaj digital al unui artist numit Beeple pentru aproape 70 de milioane de dolari.

De asemenea, organizatorii festivalului Untold au declarat luna trecută că plănuiesc să lanseze o colecţie de NFT-uri pe OpenSea, cea mai mare piaţă de bunuri digitale din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO